





The UQKSC International Conference on Korean Studies

Cooperation between Korea and Australia in the Indo-Pacific Strategic Space

Co-hosted by Korean Studies Centre at the University of Queensland, Centre for Australian Studies at Yonsei University, and Korea-Australia Foundation

October 27, 2023 [10:00 am - 6:30 pm (Brisbane Time)]

Room 01 - W332 / Forgan Smith Building (Law School), The University of Queensland

[Online] Zoom Meeting ID: 871 6210 0422

10:00 - 10:30 (30 mins)	Registration and Morning Tea	
Opening Ceremony (MC : Prof. Kyungjin Cha, Hanyang University)		
10:30 – 10:50 (20 mins)	Mr. Peter Varghese	Welcome Speech
	(Chancellor, The University of Queensland)	
	Dr. Chang-Bun Yoon (Chairman, Korea-Australia Foundation)	
	Mr. Graham Perret MP	Congratulatory Remarks
	(Federal Member for Moreton)	
	Prof. Daewon Ohn (Hankuk University of Foreign Studies)	
Session 1. Korea-Australia cooperation in the Indo-Pacific		
(Chairperson: Mr. Joonwoo Park, Korea-Australia Foundation)		
	Strategy for a Free, Peaceful and Prosperous Indo-	Dr. Jung-Yeop Woo
	Pacific Region	(Director-General for Strategy, Ministry of Foreign Affairs) Dr. Peter Sawczak
10:50 – 12:20 (90 mins)	Australia's approach to the Indo-Pacific	(First Assistant Secretary,
		Department of Foreign Affairs and Trade)
	Korea-Australia Cooperation in the Indo-Pacific: Status and Prospects	Prof. Jae Jeok Park (Yonsei University)
	Discussions	Prof. Mason Richey
		(Hankuk University of Foreign Studies) Prof. Roland Bleiker (The University of Queensland)
12:20 – 13:20		
(60 mins)	LUNCHEON	
Session 2. Digital cooperation (Chairperson: Prof. Jaehoon Jung, University of Queensland)		
	Cooperation in Rule-setting and Standardization in	Prof. Heejin Lee
	Critical and Emerging Technologies	(Centre for Australian Studies at Yonsei University)
	Digital Platform Government: The New Model of Government Innovation in Korea	Prof. Hun-yeong Kwon (Presidential Committee on Digital Platform Government)
13:20 – 14:50		Mr. Andrew Morrison
(90 mins)	Digital Government - Levers of Change	(Chief Technology Officer, Digital Transformation Agency)
	Technology and Cyber Security Collaborations with Korea University and KITRI BoB Program	Prof. Ryan Ko (The University of Queensland)
14:50 – 15:00		
(10 mins)	BREAK (Afternoon Tea)	
Session 3. Sino-US Strategic Competition and the Minilateral Imperative (Chairperson: Prof. Daewon Ohn, Hankuk University of Foreign Studies)		
15:00 – 16:30 (90 mins)	Minilateral Alignments in the Era of Order Transition	Prof. Sung Chul Jung (Myongji University)
	Minilateralism in the Indo Pacific: Institutional Balancing in Practice	Prof. Kai He (Griffith University)
	Discussions	Prof. Andrew Phillips (The University of Queensland)
		Prof. Erwin Tan (Hankuk University of Foreign Studies)
16:30 – 16:40 (10 mins)	CLOSING REMARK	
18:00 – 20:00 (120 mins)	Drinks and Dinner (Patina at Alumni Court) *Drinks from 5:00 pm	
	Keynote Speech	HE Wan-joong Kim (Ambassador of the Republic of Korea to Australia)
	1	p risassador or die riepublic of Rolea to Australia)