





## The UQKSC International Conference on Korean Studies

## Cooperation between Korea and Australia in the Indo-Pacific Strategic Space

Co-hosted by Korean Studies Centre at the University of Queensland, Centre for Australian Studies at Yonsei University, and Korea-Australia Foundation

October 27, 2023 [8:00 am - 6:30 pm (Brisbane Time)]

## Room 01 - W332 / Forgan Smith Building (Law School), The University of Queensland

10:00 - 10:30am (30 mins)	Registration and Morning Tea	
(	Opening Ceremony (MC : Prof. Kyungjin	Cha, Hanyang University)
10:30 – 10:50am (20 mins)	Mr. Peter Varghese (Chancellor, The University of Queensland)	- Welcome Speech
	Dr. Chang-Bun Yoon (Chairman, Korea-Australia Foundation)	
	Mr. Graham Perret (MP, Federal Member for Moreton)	Congratulatory Remarks
	Prof. Daewon Ohn (Hankuk University of Foreign Studies, Korea)	
	Session 1. Korea-Australia cooperation (Chairperson: Mr. Joonwoo Park, Korea	
10:50am-12:20pm (90 mins)	Strategy for a Free, Peaceful and Prosperous Indo- Pacific Region	Dr. Jung-Yeop Woo (Director-General for Strategy, Ministry of Foreign Affairs, Korea)
	Australia's approach to the Indo-Pacific	Dr. Peter Sawczak (First Assistant Secretary, Department of Foreign Affairs and Trade, Australia)
	Korea-Australia Cooperation in the Indo-Pacific: Status and Prospects	Prof. Jae Jeok Park (Yonsei University, Korea)
	Discussions	Prof. Mason Richey (Hankuk University of oreign Studies, Korea)
		Prof. Roland Bleiker (The University of Queensland)
12:20 – 13:20pm (60 mins)	LUNCHEON	
	Session 2. Digital coop (Chairperson: H.A.Prof. Jaehoon Jung, U	
13:20 – 14:50pm (90 mins)	Cooperation in Rule-setting and Standardization in Critical and Emerging Technologies	Prof. Heejin Lee (Centre for Australian Studies at Yonsei University)
	Digital Platform Government: The New Model of Government Innovation in Korea	Prof. Hun-yeong Kwon (Presidential Committee on Digital Platform Government, Korea)
	Digital Government - Levers of Change	Mr. Andrew Morrison (Chief Technology Officer, Digital Transformation Agency, Australia)
	Technology and Cyber Security Collaborations with Korea University and KITRI BoB Program	Prof. Ryan Ko (The University of Queensland)
14:50 – 15:00pm (10 mins)	BREAK (Afternoon Tea)	
	Session 3. Sino-US Strategic Competition an (Chairperson: Prof. Daewon Ohn, Hankuk U	
15:00 – 16:30pm (90 mins)	Minilateral Alignments in the Era of Order Transition	Prof. Sung Chul Jung (Myongji University, Korea)
	Minilateralism in the Indo Pacific: Institutional Balancing in Practice	Prof. Kai He (Griffith University)
	Discussions	Prof. Andrew Phillips (The University of Queensland) Prof. Erwin Tan
		(Hankuk University of Foreign Studies)
16:30 – 16:40pm (10 mins)	CLOSING REMARK	
17:00 – 20:00pm (180 mins)	Drinks and Dinner (Patina at Alumni Court) *Drinks from 17:00pm and Dinner from 18.00pm	
	Keynote Speech (Chaired by Prof. Greg Hainge)	HE Wan-joong Kim (Ambassador of the Republic of Korea to Australia)